Economia

ECONOMIA

El BBVA ja va descartar millorar l’oferta al Banc Sabadell

L’entitat presidida per Carlos Torres va comunicar a Josep Oliu que havia esgotat tot el seu marge

Després del rebuig del Banc Sabadell a la fusió amb el BBVA, una de les possibilitats que s’obria era que el banc amb seu a Bilbao millorés la seva proposta. Això no passarà. El BBVA ja va advertir d’inici el Banc Sabadell que no faria una segona oferta per adquirir l’entitat en considerar que no hi havia “espai per millorar” l’oferta.

Així ho revela la carta que va enviar el president de l’entitat, Carlos Torres, al seu homòleg del Sabadell, Josep Oliu, el passat 5 de maig i que el banc català ha remès aquest dimecres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), segons recull una informació de l’ACN. En la carta, Torres remarca que “s’ha esgotat” tot el marge que disposava amb la prima del 30% de l’acció del 29 d’abril, “malgrat la gran pujada relativa de l’acció” des de mitjans de mes i fins al dia 29. Alhora, el president del BBVA desvela que quan el consell va proposar la fusió, a mitjans d’abril, la prima era del 48%.

Torres també apunta que l’acció del BBVA, des de que es va fer pública l’oferta, va caure per valor de més de sis bilions d’euros i preveu que ho continuaria fent amb una segona proposta. Per això, insisteix que “aquesta situació impedeix absolutament pagar més prima”. El president del BBVA afirma que els inversors i analistes coincideixen amb les observacions del banc de “l’impacte econòmic” de l’operació.

El BBVA va informar el 30 d’abril que volia “iniciar negociacions per explorar una possible fusió entre ambdues entitats”. 24 hores més tard, el banc basc va detallar que oferia una acció de nova emissió per 4,83, una prima del 30% respecte al tancament de la borsa del 29 d’abril, i proposava una doble seu corporativa, mantenint la seu de Sant Cugat i el “compromís total amb Catalunya”.

Aquest dilluns el Banc Sabadell va rebutjar l’oferta del BBVA, després de celebrar un consell d’administració. L’entitat que presideix Oliu va justificar-ho perquè “infravalora significativament” el projecte i les perspectives de creixement com a entitat independent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia