Política

12 de maig

Illa insinua que Junts volia forçar eleccions després de deixar el govern

El presidenciable del PSC a les eleccions de diumenge, Salvador Illa, ha donat a entendre que Junts, un cop va abandonar el Govern i va deixar ERC en total minoria, va proposar-li bloquejar la legislatura i forçar eleccions. Però els socialistes no ho van acceptar. En una atenció als mitjans en una visita aquest matí a Cervelló i sense revelar el nom de cap partit, Illa ha explicat que “és obvi que en aquell moment el PSC va pensar més en el país que en els interessos legítims d’un altre grup parlamentari”, segons recull ACN i en el que s’interpreta com una referència implícita a Junts.

El líder socialista ho ha explicat després d’admetre que, un cop es va trencar el govern d’ERC i Junts, el PSC va tenir converses amb altres formacions que tenien l’objectiu de “bloquejar”. Illa sosté que el PSC hauria pogut tenir “una actitud de fer caure el Govern i bloquejar” però, en canvi, va decidir no fer-ho. El candidat socialista ho ha assegurat en una visita a l’Espai Tarradellas de Cervelló, població en la que ha reivindicat un cop més la figura del president que, amb la seva tornada després d’un llarg exili, va representar la restitució simbòlica de la Generalitat republicana anorreada pel franquisme. Ho ha fet acompanyat del fill i el nét de Tarradellas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia